Adres, postcode, plaats, staat/provinciemail@mail.com(123) 456 - 7890
0



HET BOEK

Alles over de Survival Guide bij borstkanker



Lichamelijke klachten die kunnen ontstaan tijdens en na de behandelingen voor borstkanker zijn helaas onvermijdelijk. Gelukkig kun je zelf heel veel doen om te voorkomen dat deze klachten te heftig worden. Hoe je dat aan kunt pakken staat van A - Z beschreven in de Survival Guide.

De onderwerpen in de

Survival Guide:

Hoofdstuk 1

Mijn verhaal

Ik neem je een stukje mee in mijn persoonlijke borstkanker Survival, zodat jij als lezer een beetje weet welke weg ik bewandeld heb.

Hoofdstuk 3

Gezonde voeding als basis

Behandelingen voor borstkanker zijn een aanslag op je immuunsysteem en kunnen daarmee je weerstand flink verlagen. Om je weerstand zo goed als mogelijk op peil te houden speelt voeding een belangrijke rol.  Wat is gezonde voeding en waar je kunt beginnen leg ik je van A tot Z uit. 

Hoofdstuk 4

Gezonde recepten

Gezond eten wil niet zeggen dat je alleen maar sla met een komkommertje en een tomaatje eet. In dit hoofdstuk vind je recepten ter inspiratie, die naast eenvoudig klaar te maken, vooral erg lekker zijn.

Hoofdstuk 2

Hulp bij positieve Mindset

"Je moet positief blijven!" Hoe vaak heeft iemand dat tegen jou gezegd? We weten allemaal dat positief blijven heel erg lastig wordt als je confronteert wordt met kanker in je lijf. In dit hoofdstuk geef ik je stof tot nadenken, zodat het jou ook lukt om positief te blijven.



“Let food be thy medicine and 

medicine be thy food”


Hippocrates


Hoofdstuk 5

Bewegen & sporten

Bewegen is wellicht niet iets waar je veel prioriteit aan geeft tijdens je behandelingen. Zeker als je je niet lekker voelt, of heel erg moe bent, dan nodigt dat tenslotte  echt niet uit om in beweging te komen. Wat nu als ik je ga vertellen dat je juist door middel van beweging minder klachten kunt ervaren? Hoe jij in beweging kunt komen lees je terug in dit hoofdstuk.

Neem zelf de regie in handen over hoe jij je voelt tijdens en na alle behandelingen voor borstkanker! Bestel de Survival Guide en ontdek wat je zelf kunt doen in jouw proces.

Ja, ik wil de Survival Guide

Hoofdstuk 6

Belang van goede ontspanning

Wat is goede ontspanning? Misschien denk je nu wel meteen aan goed kunnen slapen. Goede nachtrust is zeker een heel belangrijk onderdeel en vormt een stevig fundament voor je vitaliteit. Ontdek welke manier van ontspannen bij jou past.

Hoofdstuk 7

Eerste hulp bij klachten door chemotherapie

Chemotherapie valt niet alleen  kankercellen aan, maar ook je gezonde cellen hebben eronder te lijden. Door het gevecht dat de gezonde cellen moeten leveren kunnen er veel klachten ontstaan. De meest voorkomende klachten en wat je er zelf aan zou kunnen doen (ook preventief) worden uitgebreid beschreven.

misselijkheid

darm- en spijsverteringsklachten

haaruitval

neuropathie

chemo aderen

mondproblemen

afname van weerstand

enz........


Hoofdstuk 8

Detox voor na chemotherapie

Ben je nog niet bekend met de term detox? Detox betekent niets meer dan ontgiften. Want tja, hoe nuttig ook, chemo is natuurlijk wel vergif. Dan wil je je toch graag ontdoen van deze gifstoffen, ont-giften dus. In dit hoofdstuk krijg je informatie hoe je jezelf kunt ontdoen van afvalstoffen. Haalbare adviezen, geen heftige sapkuur of dieet! Je krijgt ter inspiratie een detoxmenu van een paar dagen, zodat jij je na jouw chemoperiode weer frisser kunt voelen.

Hoofdstuk 9

Pre- en postoperatieve zelfzorg

Een operatie hakt er niet alleen lichamelijk in, maar ook psychisch laat dit zijn sporen na. Welke operatie moet je kiezen? Wat kun je doen rondom een operatie om je lichaam te ondersteunen? Dit zijn vragen die deels worden beantwoord. Deels, omdat ik natuurlijk niet voor jou kan bepalen voor welke operatie jij zou moeten kiezen. Wel kan ik je tools geven die het voor jou 'makkelijker' maken om te kiezen.


“Your illness does not 

define you.

Your strenght and courage does!”


Hoofdstuk 10

Mogelijke bijwerkingen door bestralen

Of je bestralingen krijgt hangt af van een aantal factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar je leeftijd. Hoe jonger je bent des te meer kans je hebt dat de artsen geen risico willen nemen en je toch willen bestralen, ook na een amputatie. Net als met chemotherapie kunnen bestralingen je gezonde cellen flink aantasten.  Niet alle klachten zijn in dit geval te voorkomen, maar ze dragelijker maken met de tips uit de Survival Guide kan natuurlijk wel.

Hoofdstuk 11

Leefstijladvies bij anti-hormoontherapie

Dit is misschien wel het meest uitgebreide hoofdstuk. geworden in de Survival Guide. Het is tenslotte ook de behandeling die het langst duurt, gemiddeld 5 jaar. Met deze therapie word je (afhankelijk van jouw cyclus) kunstmatig in de overgang gebracht en dat kan voor de nodige lichamelijke klachten zorgen. Als Hormoonfactor trainer weet ik als geen ander hoe je deze klachten kunt beperken en ik help je dan ook graag uitgebreid op weg met veel info en tips.

Bestel je vandaag de Survival Guide dan ontvang je deze binnen 2 werkdagen bij jou op de deurmat!

Woon je in Tiel dan wordt het boek gratis bij je thuisbezorgd.

Share by: